sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Hääpuvun tilaaminen netistä

Tämä ja pian häämatkasta ilmestyvä postaus alkavat olla viimeiset häistä kertovat postaukset. En halunnut julkaista postauksia hääsuunnitelmista ja koristeista ym. etukäteen, koska tiedän sukulaisten ja ystävien seuraavan blogia. Nyt olenkin sitten häiden jälkeen pikku hiljaa kirjoitellut blogipostauksia häistämme.

Tilasin hääpuvun suomalaisesta nettikaupasta nimeltä haapuku.fi. Nettisivuston omistaa Fabela niminen yritys, joka myy muitakin mekkoja hääpukujen lisäksi. Kaason kanssa otimme minusta mitat ja lähetimme ne valmistusta varten. Lisäksi lähetin kuvat, joiden mukaan puku tehtiin, jotka olin löytänyt netistä. Kirjoitin kuviin myös muutoksia, jotka halusin pukuun. Pidin siitä, että sain asioida suomeksi ja he hoitivat ulkoimaille puhumisen eikä minun tarvinnut huolehtia tulleista yms. Näin pukuprosessi eteni:

Tällaiset kuvat lähetin heille. Tilasin siis hääpuvun, hunnun sekä laahuksellisen alushameen.

 
 

He tekivät puvun kuvien ja niiden ohjeiden mukaan ja sain puvusta kuvan, kun se oli lähetetty Suomeen. Muistaakseni tilauksen tekemisestä puvun saapumiseen kesti aikaa muutama viikko. En kuitenkaan ollut huolissani ajasta, sillä tilasin varmuuden vuoksi puvun jo talvella,vaikka häät olivat vasta kesällä. Mallinuken päällä ilman alushametta pukuni näytti tältä:
 

 
(Kuvat Fabela)
 
Puku toimitettiin lähimpään postiin, josta hain sen ja innolla sovitin päälleni sitä. Olimme ottaneet tarkoituksella hiukan suuret mitat, jotta puku ei varmastikaan olisi liian pieni. Nyt puku oli nyörityksestä huolimatta hiukan liian suuri ja pienennytin sitä ompelimossa Tarvekraatari Noormarkussa. Laahus oli pidempi kuin olin tilannut, joten siihen askarreltiin puvun sisään alushameeseen lenkki, johon laahus pujotettaisiin kirkko-osuuden jälkeen. Juhlapaikalla olisi muuten vaikea liikkua.
 
Tässä sovitan pukua ensi kertaa ja se on hiukan suuri:
 
 
(Kuvat Hanna Pohjatalo)
 
Onneksi puku oli kuitenkin tilattu hyvissä ajoin, joten ompelijallakaan ei ollut kiire tehdä pukuun muutoksia. Ompelija teki hyvää työtä ja hääpäivänä puku istui kuin valettu :) Laahuskin saatiin piilotettua mekon sisään hienosti ja kaiken kaikkiaan mekko ja huntu olivat juuri sellaiset kuin olin halunnutkin :) Kuvia puvusta hääpäivänä edestä, takaa ja sivulta:

 



(Kuvat Studiokuva Lahdenranta)
 
Kuvia puvusta lyhyellä laahuksella häävalssin aikana. Hyvin toimi ja pystyi pyörähtelemäänkin :)
                  (Kuvat Jari Pohjatalo)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti