tiistai 26. maaliskuuta 2013

Hääsanomat

Innokkaana askartelijana halusin tehdä häälehden, vaikka sulhasen ja muiden läheisten mielestä se oli jo liikaa, kun aikaakaan ei ollut enää paljon. Aika nopeasti hääsanomat kuitenkin syntyi ja olen iloinen, että se tehtiin :) Hääsanomat jaettiin vieraille heidän saapuessaan juhlapaikalle. Hääsanomien koko oli A4 ja lehden paperit olivat A3:a, jotka oli keskiaukeamalta nidottu yhteen. Hääsanomissa oli mukavasti tutkittavaa vieraille sellaisina aikoina, kun häissä ei ollut ohjelmaa ja monet ottivat lehden vielä mukaansa muistoksi kotiin.
 
Lehti tehtiin netistä löytämälläni ilmaisohjelmalla, jossa oli helppo asetella tekstit ja kuvat vierekkäin. Harmi, kun en muista ohjelman nimeä eikä minulla enää ole sitä koneellani. Varmasti lehden teko olisi onnistunut myös Wordilla, mutta kyllä sillä ohjelmalla kuvien ja tekstien asettelu oli paljon kätevämpää. Ainoa vaihe, joka vaati järkeilyä, oli lehden sivujen asettelu tulostusvaiheessa, että ne tulisivat A3-paperille sellaiseen järjestykseen, että taiton jälkeen sivut olisi numerojärjestyksessä A4 koossa :D Ohessa kuvia meidän hääsanomista :)
 
 Takakansi ja etukansi, jossa oli kuvia meistä yhteisen elämän varrelta.

Päätoimittajan kynästä (sisälsi häärauhan julistuksen poriksi ja stadiksi) sekä sisällysluettelo.

Hääjuhlan ohjelma, hääsarjis sekä istumajärjestys.

Menu sekä tietoa vihkikirkosta ja hääbändistä.

Ohjeita tuoreelle aviovaimolle ja -miehelle sekä muutaman sivun mittainen kuvin höystetty tarina siitä miten rakkaustarinamme alkoi.

Meidän tarinaa

Hääkronikka, jossa esiteltiin humoristiseen tapaan hääpari, heidän koiransa, hääparin vanhemmat sekä kaasot ja bestman. Minä ja M olimme molemmat kirjoittaneet Nannasta ja toisistamme tekstit. Sen lisäksi meistä oli vuoden 2006 abikronikasta lainattu vanhat kuvat ja kirjoitukset uusien rinnalle. Yhdessä kirjoittelimme muut kronikkatekstit.

Hääkronikkaa muista hääjuhlan keskeisistä henkilöistä.

Häävisa, jonka kysymykset käsittelivät morsiusparia sekä hääsarjis.

Hääbingo, jota halukkaat pelasivat itsenäisesti hääjuhlan aikana. Bingo ruudukkoon täytettiin juhlan alussa numerot, jotka vastasivat jotakin hääjuhlan tapahtumaa, esim. joku pitää puheen tai joku itkee. Sitä mukaa, kun tapahtumia tapahtui sai ruksata bingoruudukostaan numeroita. Ensimmäisenä bingon saanut palkittiin pienellä palkinnolla. Lisäksi lehden lopussa oli hääpäivän sää, kiitokset, taksin numero (joka ei muuten toiminutkaan, olisi pitänyt tarkistaa numeron toimivuus ennen painatusta :D ), hääsarjis ja häävisan vastaukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti