torstai 14. maaliskuuta 2013

Häiden kirkko-ohjelma

Kirkko-ohjelman askartelin Wordilla ja liitteeksi laitoin herkkiä teemaan sopivia kuvia. Ohjelmalehtinen oli yksi taitettu A4, joka jaettiin joka vieraalle.

Kannessa oli meidän nimet ja hääpäivä. Takasivulla oli nimetty pappi, kanttori ja kaasot ja bestman.
 
Sisäaukeamalla oli ohjelma, joka sisälsi mm. virret sekä seurakunnan ja papin puheenvuorot, jotta juhlaväelle olisi mahdollisimman helppoa seurata vihkitoimitusta ja osallistua siihen aktiivisesti :)

Virsiksi valitsimme iloisia ja kesäisiä kaikille tuttuja virsiä ja häämarsseiksi ne perinteiset marssit, Prinsessa Ruusunen alussa ja Mendelssohnin Häämarssi lopussa :) Henkilökohtaisuutta vihkikaavaan toivat papin meistä laatiman puheen lisäksi sormusvalat, lauluesitys ja äitini yhdessä papin kanssa lukema yhteinen esirukous. Valitsimme itse myös psalmin, rukouksen, raamatun kappaleen ja kysymykset. Siunaukset haluttiin laulaen ja se valinta meni täysin nappiin, sillä Isän, pojan ja pyhän hengen nimeen aamenineen kaikui aivan mahtavasti suuressa kirkossa.

Olin etukäteen sanonut, että kirkko-osuus on minulle häissä tärkeintä ja sitä se olikin. Itkin liikutuksesta melkein koko toimituksen ajan ja kun käveltiin miehenä ja vaimona pois alttarilta huomasin, että meidän vihkitoimitus oli herkistänyt myös monen häävieraan. Kirkko-osuus oli siis ehdottomasti päivän kohokohta, niin kuin sen minusta kuuluukin olla :)

(Kuva Asko Lahdenranta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti