tiistai 21. elokuuta 2012

Kyyhkymetsällä

10.8 se alkoi, sepelkyyhkyn metsästys! Töiden jälkeen suunnattiin hakkuuaukealle, johon kyyhkyjä oli ruokittu jo jonkun aikaa. Jonkin ajan kuluttua sanoin kärttyisenä M:lle, että nyt minä ja Nanna vaihdetaan kyllä passipaikkaa, kun istuttiin inhottavassa kuopassa terävien kivien päällä. Juuri silloin kyyhky lehahti passipaikkaamme lähinnä olevaan mäntyyn ja sekuntia myöhemmin se kupsahti kuolleena maahan. M sai ensimmäisen lintunsa ja kuinka onnellisia olimmekaan! Seuraavana aamuna saaliiksi jäi toinen kyyhky, kyllä nyt M on kovassa tikissä:) Ja lähes samanlainen tilanne oli sekin.
Nanna nouti molemmat markkeeraukset itsenäisesti, toisten aiemmin ampumat kyyhkyt Nannan piti etsiä haulla ja haku vähän takkuili. Molempiin se tarvitsi apua, mutta onneksi haavakon Nanna löysi itse, koska se olisi muuten voinut jäädä löytämättä kokonaan, kun ei sitä ihmisetkään löytäneet.
Oli siellä muitakin kuin kyyhkyjä, nuolihaukka yritti kovasti hämätä meidän mettämiestä, mutta ei onneksi mennyt halpaan:) Perjantaina nähtiin lisäksi kaksi isoa petolintua, jotka kaarteli hakkuuaukean yllä ja kirkuivat. Varmaan kotkia koosta päätellen.

Pian maistellaan sitten kyyhkypaistia, toivottavasti osaan sitä laittaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti