tiistai 6. joulukuuta 2011

Tapaksia maistelemassa

Itsenäisyyspäivän kunniaksi olimme tehneet pöytävarauksen ravintola Toreroon ja vietimme hyvän tovin herkkuruuan parissa. Söimme erilaisia tapaksia:

- manchegojuustolla kuorrutettua leipää
- valkosipulileipää
- parmesanleipää
- savupaprikakeittoa
- parmankinkkua ja cantaloupe-melonia
- karitsankyljystä ja aliolia
- lammaslihapullaa ja chorizomakkaraa,
- vihreää salaattia ja
- kanaa torero-kastikkeella.



Jälkiruuaksi kokeiltiin Crema catalanaa, espanjalaista paahtovanukasta. Ruuat oli herkullisia kaikki, mutta parhaimpana jäi mieleen karitsan kyljys. Karitsaa en ole itse ikinä laittanut, enkä edes osaisi tehdä niin hienoa glaseerattua pintaa kuin siinä oli, siksi arvostin sitä eniten. Tottakai parmankinkkukin oli ihanaa, mutta sitä meillä on joskus kotonakin, joten se ei tuntunut niin ihmeelliseltä. Myös kana torero-kastikkeella oli makoisaa, mutta tuntui jotenkin arkiselta, kun torero-kastiketta on hyvin usein myös ravintolan lounas annoksissa.

Tästä tapas-illasta sainkin idean omaan tapas-iltaan. Ajattelin koota iltaan tapakset vaikkapa suomalaiseen tapaan:

- coctail-piirakat ja munavoi
- polar näkkileipää ja creme bonjour savuporo tuorejuustoa
- graavilohta rieskan/ruisleivän päällä
- hirvenlihapullaa ja kylmäsavuporoa
- punajuurikeittoa

Nuo nyt tulivat ensimmäisinä mieleen, kun yritin miettiä espanjalaisille tapaksille suomalaisia vastineita, jotka olisi mahdollista valmistaa suht helposti ja nopeasti. Mitä muuta voisi tarjota?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti