lauantai 3. joulukuuta 2011

Jouluaskartelua

Joulukortit on tehty ja kuoritettu ja postimerkkejä vaille valmiit lähtemään. Joulukorteissa menin tänä vuonna helpon, mutta en tosiaan halvimman kautta. Hintaa korteille tuli monin verroin enemmän valmiiksi ostettuihin verrattuna, mutta askartelu on niin mukavaa, että siihen kannattaa satsata. Lisäksi sain näistä korteista jo hyvän ja edullisen idean ensi vuoden kortteihin: valmiina ostetut koristeet voi ensi vuoden kortteihin leikata tänä vuonna saapuvista valmisjoulukorteista :)

Tarvikkeet kortteihin:
- sinisiä, valkoisia, punaisia ja vihreitä kartonkeja korttipohjiksi
- pohjiin sopivia kohokuvio/kimallepapereita värin ja teeman aikaansaamikseksi
- koristeet, jotka kiinnitettiin kohotarroilla.
Lisäksi tarvittiin kulta ja hopeatusseja sekä kaksipuoleista teippiä kiinnitykseen. Käytin korteissa myös aiemmista jouluaskarteluista ylijääneitä materiaaleja.


Kortin teon perusohje: Valitse korttipohjaan sopiva koristepaperi, leikkaa se haluamaasi muotoon ja liimaa kiinni kaksipuoleisella teipillä. Lisää kortin pääkoriste eli kuva kiinnittämällä kohotarrat kuvan kulmiin tai muutamaan kohtaan. Koristele halutessasi kultatarroilla tai erivärisistä papereista tehdyillä suikaleilla ja kirjoita korttiin joulutervehdys. Helppoa ja kaunista!

Esimerkkejä punaisista korteista

Esimerkkejä sinisistä korteista

Esimerkkejä vihreistä korteista

Esimerkkejä valkoisista korteista

Vinkkejä:
Kaksipuoleiseen teippiin kannattaa satsata, vaikka se onkin kallista, koska sen kanssa liimaaminen on tosi siistiä ja nopeaa hommaa.
Askartele yhdessä rakkaan ihmisen kanssa niin korttien teko on vieläkin mukavampaa ja jättää mukavat muistot, kuten minulle kävi:)
Lähetä/anna kortit hyvissä ajoin, ensimmäistä korttia ihastellaan keittiön pöydällä koko joulukuu, kun taas aaton aattona tullutta 10 muun kortin kanssa yhtäaikaa tullutta korttia ei muista kukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti