keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Hyppy, hyppy, putkeen!

Viimeksi alkeiskurssin käynnin jälkeen lopputulos oli, ettei agility ollut meidän laji, mutta uskaltauduttiin Hannan, Dumlen, Deron ja Dacon mukaan kokeilemaan parin vuoden tauon jälkeen uudestaan tätä lajia. Hannalta saatiin hyviä vinkkejä, sillä he ovat Dumlen kanssa jo kisanneetkin agilityssa. Lue täältä lisää Dumlen agilityharrastuksesta. Nannakin on ainakin toistaiseksi ollut agilitysta innoissaan.

Alkeiskurssilla oli tosi matalat esteet ja nyt pistin Nannan tarkemmin ajattelematta kylmilteen hyppimään heti korkeita aitoja. Nannalle ei tosiaan ollut niissä mitään vaikeuksia, tilaa neidin vatsan ja aidan väliin jäi hypyn aikana varmaan puoli metriä. Eli hyppyesteet sujuivat erinomaisesti eikä aitoja putoillut.



Myös putket ja pussit sujuivat aika hyvin. Nanna tosin näytti, että osasi yhä juosta myös putken päällä, kuten alkeiskurssilla pari vuotta sitten jo totesimme. Kuvassa kuitenkin putken mallisuoritus, joka sujui niin nopeasti, että Nannan suupieletkin tuntuivat jäävän taakse vastatuulessa.

Kontaktiesteet puomi ja A-este menivät muuten ihan ok, paitsi että aluksi oli Nannalla (ja ohjaajalla) oli vaikeuksia muistaa, että lopussa pitäisi saada tassut osumaan punaiselle alueelle vähän hidastamalla vauhtia. Tämä muistui kuitenkin mieleen treenien edetessä. Nanna A-esteen huipulla.

Keinu ja kepit olivat Nannan kompastuskivet ennen ja mihinkäs ne olisivat siitä muuttuneet parin vuoden meditoinnilla ilman käytännön harjoittelua. Tosin saatoin huomata keppien harjoittelussa ja parin treenikerran aikana pientä kehitystä. Keinussa sen sijaan kehitystä voi sanoa tapahtuneen yksi askel eteen ja kaksi taakse. Se on yhä Nannan mielestä pelottava kapistus. Harjoittelu oli niin kivaa, että yritämme päästä kokeilemaan vielä tätä lajia lisää, josko se keinu ja kepit siitä kehittyisivät. Nanna saa mokistaan kyllä paljon anteeksi, sillä ohjaajan ohjeet ovat ontuvia eikä niihin ei ole välttämättä parannustakaan saatavissa, se vaatisi jo liian paljon harjoittelua:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti