maanantai 29. elokuuta 2011

Käytännön noutohommissa

Tänä syksynä ollaan käyty suht ahkerasti mukana metsällä koiran ohjaajina. Yhteensä 4 kertaa kyyhkyllä ja 3 kertaa sorsalla. Noutotehtäviä syksyn aikana Nannalle on kertynyt huimat kaksi, mistä voi päätellä ettei metsästyksessä saalis ole itsestään selvyys:) Toki saalista on tullut enemmän kuin 2 (eli 6), mutta aina ei ole Nannan vuoro päästä tositoimiin, vaan jokainen koira pääsee vuorollaan tekemään.

Nannan ensimmäinen lämpimän riistan nouto tälle syksylle oli sorsa, joka tippui turvesuolla olevaan ojaan. Lintu oli kuollut ja Nanna näki pudotuksen hyvin, ei ongelmia. Toinen nouto oli pellon takana olevaan metsään pudonnut haavakko kyyhky, joka pakoili puihin. Tämä olikin jo haastavampi tehtävä ja Nanna tarvitsi apua alueelle menemiseen. Linnun kiinnisaaminenkin kesti jonkin aikaa, mutta ilmeisesti se ehti kuolla kupsahtaa ja tipahtaa maahan, jolloin Nanna toi sen. Oli sitten kyllä tosi polleana:D Niin ja olihan Nannalla sit ylösajotehtäviäkin yhtenä sorsastuspäivänä, jolloin  se sai nostettua ylös yhden sorsan, mikä oli tosi upeaa, koska maasto oli vaikeaa eikä se ollut ennen tehnyt tyhjää hakua.

Ohessa kuvia syksyn kyyhkyjahdista. Kun kyyhkyjä tuli hintsusti pellolle, lähdettiin hätyyttelemään niitä viereisestä metsästä liikkeelle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti