keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Tiikerimasaliisa ja mutakakku

Innostuin pitkästä aikaa leipomaan, kun oli hyvä syy juhlia, nimittäin Nannan koemenestys  :)

Tein masaliisasta ennen näkemättömän muunnoksen: tiikerimasaliisan! Kuten tiikerikakussa, otin taikinasta erilleen 1/3 ja laitoin vain siihen kaakaojauhetta. Levitin pellille ensin puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumman taikinan ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta. Koska jokainen taikinakerros oli hyvin ohut, oli niiden levittäminen tarkkaa puuhaa. Kuorrutteessakin kokeilin jotain uutta. Tein sen choco-cappuchino jauheesta, vedestä ja tomusokerista kahvin ja tomusokerin sijaan. Hyvää tuli! Ja minusta jopa parempaa kuin perinteisistä masaliisoista!

 
Perinteinen isoäidin mutakakku ei petä koskaan. Paistoajassa vain on oltava tarkka tai koko homma menee pieleen. Leikkasin paperista sydämen muotoiset sapluunat kakun päälle, joilla sain aikaan koristekuviot, kun ripottelin tomusokeria pintaan. Kakun kanssa tarjosin jugurttikermaa, koska itse kakku on niin makeaa.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti