tiistai 14. toukokuuta 2013

Pennut syntyvät

Nannan synnytys käynnistyi vähän vaille yksitoista maanantai iltana. Olimme kuuden aikaan käyneet reippaalla lenkillä ja sitten Nanna oli syönyt normaalisti. Katselimme illalla kimpassa kaikki kolme telkkaria, Nanna käyskenteli pentulaatikossa, petaili vähän ja ähkäisi muutaman kerran. Sanoin M:lle puoli leikilläni, että kohta se varmaan synnyttää. Tyhjensin tiskikonetta ja laitoin pyykkiä narulle. Koska Nannan lämmöt oli lähteneet laskuun jo sunnuntaina, päätin mitata lämpöä Nannalta vielä kerran ennen nukkumaan menoa. Hain kuumemittarin ja kun pääsin pentulaatikolle, näin pienen pään pilkistävän Nannan hännän alta. Synnytys oli alkanut! Ilman sen kummempia alkuvalmisteluja.

 
Synnytys sujui hyvin ja joutuisaan. Pennut syntyivät 0,5-1 tunnin välein ja yöllä kahdelta 5 pentua oli jo syntynyt.

Emon käydessä tarpeillaan ja syömässä pennut lämmittelivät kuumavesipullojen päällä lämpölampun alla.

Pennuista neljä oli elinvoimaisia, 3 narttua ja 1 uros. Sitten oli vielä yksi pieni pentu, josta hyvin pian tuli enkelipentu... Sillä oli kitalakihalkio, jonka vuoksi se jouduttiin lopettamaan jo reilu vuorokauden kuluttua sen syntymästä. Todella kipeää teki pennun menettäminen. Koska se oli pieni ja erityistarkkailussa, siihen oli jo ehtinyt kiintyä erityisen paljon. Vieläkin silmä etsii pentulaatikosta sitä... Lepää rauhassa pikkuinen <3
 

2 kommenttia:

  1. Ihanat pennut! Ja kyynel tuli pienen Remun kohtalosta <3 Jaksamista! Onneksi on kuitenkin neljä ihanaa piipertäjää vielä kasvamassa.


    - Johanna, Roki & Rölli

    VastaaPoista
  2. Kyllä me täällä itkettiin, mutta on siitä nyt jo päässyt yli Nannan ja muiden pentujen avulla...

    VastaaPoista