perjantai 5. lokakuuta 2012

Itse tehty hääkimppu

Hääkimppua varten tilasin 3 valkoista pionia kukkakaupasta. Ruusut olivat reilun kaupan ruusuja ja niitä tarvittiin kimppuun 15kpl. Vihreät haettiin metsästä: minisaniaisia ja kielon lehtiä. Koristeena oli kultalankaan pujotettuja valkoisia helmiä.

Aloitin kimpun teon asettelemalla pionit käteeni kolmion muotoon varret ristiin. Rautalankaa vähän ympärille. Sitten asettelin ruusut kahdessa erässä ensin pionien väliin ja sitten niiden ympärille työntäen varret aina ristiin. Aina välissä rautalankakierros, että kukkapuntti pysyi kädessä. Kun kukkia oli riittävästi vedettiin kunnolla rautalangalla kukat yhteen. Sitten vihreät kimppuun, ensin saniaiset ja sitten kielon lehdet ja lopuksi taas rautalankaa. Rautalanka piilotettiin kukkateipin avulla ja kukkateippiä kieritettiin kymmenisen senttiä alaspäin, jotta saatiin joka suuntaan sojottaville varsille suora yhtenäinen kimpun varsi. Sitten kangasliiman avulla kiinnitettiin silkkinauha kukkateipin päälle ja koristeltiin pujottamalla kimpun päälle helmilankaa. Vóila!

Kukkien säilytys: Hain vihreät häitä edeltävänä aamuna vesiämpärin kanssa metsästä ja kukat kaupoista. Ruusuja ja pioneita säilytin huoneenlämmössä, jotta ne aukeisivat kauniisti, luonnonvihreitä ulkona ämpärissä. Ruusuihin ja pioneihin leikkasin uudet imupinnat heti kaupasta haun jälkeen laitoin veteen kukkaravinnetta. Kimpun tein häitä edeltävän iltana, jonka jälkeen leikkasin kukkiin taas uudet imupinnat ja sitten kimppu laitettiin yöksi säilytykseen kellariin, missä oli viileää.
Kuva kimpusta myöhään hääpäivän illalla, hyvin oli kestänyt päivän ajan, yksi helminauhoista vain hävisi jo aamun valokuvauksessa. Osa vihreistä nyykähti, mikä johtui siitä, että niiden varret olivat lyhyempiä kuin leikkokukkien eivätkä yltäneet veteen asti.




3 kommenttia: