torstai 19. huhtikuuta 2012

Mehevä mustikkatiikerikakku

Koska tämä oli mukaelma kahdesta eri reseptistä muokattuna omaan makuun sopivaksi voidaan kai melkein puhua jo omasta reseptistä..? Siitä tuli niin hyvä, että täytyy tulla tänne hifistelemään :D Kuivakakusta tuskin voidaan puhua samana päivänä, koska kakku oli niin mehevä!

Mehevä mustikkatikru
200g flora culinessea
2,5 dl sokeria
3 munaa
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 dl jäisiä mustikoita
2 rkl sokeria
Kuorrute:
tomusokeria
muutama mustikka
vettä

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Soseuta sokeri ja mustikat tehosekoittimella ja lisää joukkoon vajaa puolet taikinasta ja sekoita. Levitä ruusun muotoiseen silikonivuokaan ensin vaaleaa taikinaa sitten tummaa ja lopuksi vaaleaa. "Pistele" taikinaa haarukalla, jotta saat raitoja kakkuun. Paista 150 asteessa 50min-1h uunista riippuen. Yleensä kakku paistetaan 175 asteessa, mutta silikonivuokaa käytettäessä voidaan käyttää matalampia lämpötiloja. Kakku on kypsä, kun kokeilet tikulla kakun keskustaa eikä tikkuun jää taikinaa kiinni. Kumoa kakku vasta jäähtyneenä. Koristele kakku tomusokerikuorrutteella, jonka voit värjätä muutamalla survotulla mustikalla. Loppusilauksen saat sihtaamalla lopuksi tomusokeria päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti